NETTETAL - De Duitse hulpdiensten hebben zaterdag op de Krickenbecker See in Nettetal, vlak over de grens bij Venlo, vergeefs gezocht naar een vermiste Nederlander. 

De 43-jarige man uit Grubbenvorst (Limburg) is vrijdag verdwenen nadat hij op het ijs van het meer was gaan schaatsen, meldde de Duitse politie.

Duikers ondernamen zaterdag twee pogingen het slachtoffer onder het ijs terug te vinden. Maar door de kou en de gevaarlijke stroming moesten ze deze pogingen opgeven.

De hulpdiensten zoeken voorlopig niet verder, zei een woordvoerder van de politie in Viersen. ''Dit is zoeken naar de spreekwoordelijke naald in de hooiberg, verder zoeken zou weken in beslag nemen'', zei hij. Het zoeken wordt ook bemoeilijkt doordat er sneeuw op het ijs ligt. Pogingen die weg te blazen met een helikopter, mislukten. De sneeuw bleek te zijn vastgevroren.

Muts

Wel vond de brandweer een muts in het ijs. Die bleek inderdaad van de man uit Grubbenvorst te zijn. Voor zijn leven wordt gevreesd.

Volgens de Duitse politie is vrijdag vanuit een helikopter een jas en een muts van de man in het meer gezien. Vrijdag werd gedacht dat het om het lijk van de man ging, nu houdt de politie het op kledingstukken. Zaterdagochtend werd de omgeving waar de muts is gezien door duikers in een straal van 15 meter onder het ijs afgezocht.