AMSTERDAM – De Vertegenwoordiging van Nederland (VNO) heeft in 2011 op Aruba voor 75.000 euro een bijdrage geleverd aan maatschappelijke projecten.

Uit het Kleine Projecten Fonds zijn in totaal 58 lokale organisaties geholpen. Veelal gaat het om kleine financiële bijdragen.

Gemiddeld besteed de VNO ongeveer 1300 euro per project maar ook een donatie van 250 euro voor een nieuwe oven en magnetron in een bejaardenhuis is niet ongewoon.

Maximaal wordt er 10.000 euro geschonken. De grootste bijdrage vorig jaar was echter 5000 euro voor de uitvoering van theaterstuk over Prins Claus onder leiding van voormalig PvdA-kamerlid John Leerdam.

De gegevens zijn afkomstig van het VNO. - (c)NU.nl/Jelle Kamsma

Het meeste geld werd uitgegeven aan sociale projecten, ruim 26.500 euro verdeeld over 28 projecten. Aan projecten voor de jeugd werd bijna net zoveel uitgegeven maar verdeeld over 18 organisaties. Aan sport werd vorig jaar het minste uitgegeven.

Zie hieronder een lijst met alle 58 organisaties die aanspraak maakten op een financiële bijdrage en waar dit geld voor gebruikt is.