NEW YORK - De leden van de VN-Veiligheidsraad hebben donderdag geen overeenstemming bereikt over een ontwerpresolutie over Syrië.

Li Baodong, de VN-ambassadeur van China, zei dat er meer overleg nodig is.

''We zijn er dichtbij, maar we zijn er nog niet'', zei Li. De Indiase VN-gezant Hardeep Singh Puri liet weten dat de besprekingen over Syrië donderdag niet zo vlotjes waren verlopen.

De Veiligheidsraad slaagt er al maanden niet in het eens te worden over een Syrië-resolutie. Westerse en Arabische landen legden donderdag een nieuwe ontwerpresolutie voor in de hoop dat Rusland en China daar mee konden leven.

Aftreden

In de nieuwe tekst werd niet meer expliciet het aftreden van de Syrische president Bashar al-Assad geëist. Rusland en Peking vonden de resolutie echter nog altijd te hard. Daarna zou die resolutie weer zijn aangepast.

Vitali Tsjoerkin, de Russische VN-gezant, heeft volgens diplomaten gezegd dat als vrijdag de ontwerpresolutie in stemming wordt gebracht, Rusland daar zijn veto tegen zal uitspreken. Russische functionarissen lieten weten dat ze meer tijd nodig hebber voor overleg met de autoriteiten in Moskou.

Volgens de VN zijn sinds maart al zeker 5400 doden gevallen door het politieke geweld in Syrië. Frankrijk noemde woensdag een dodental van 6000.

Alles over de onrust in het Midden-Oosten