LAS VEGAS - Mitt Romney weet zich in zijn campagne vanaf donderdag gesteund door vastgoedtycoon Donald Trump.

In zijn Trump International Hotel & Tower maakte de flamboyante zakenman officieel zijn steun aan de Republikeinse kandidaat bekend. ''Ik denk dat hij het geweldig gaat doen.''

Trump zegt volgens de krant Las Vegas Review-Journal: ''Als hij blijft debatteren zoals hij het tot nog toe heeft gedaan, denk ik dat hij het gaat winnen van Obama.''

Er werd rekening mee gehouden dat de zakenman en tv-persoonlijkheid zelf nog als onafhankelijke kandidaat een gooi zou doen naar het presidentschap. Hij bezwoer dat niet te zullen doen als Romney de Republikeinse nominatie in de wacht sleept.

Peiling

Of Trumps zogenoemde endorsement Romney verder helpt, valt overigens nog maar te bezien. Een peiling onder potentiële Republikeinse kiezers in New Hampshire begin december toonde aan dat veel mensen Trump niet bepaald als aanbeveling zien.

Van de ondervraagden verklaarde 37 procent het minder waarschijnlijk te achten op een kandidaat te stemmen als die wordt gesteund door Trump. Voor 42 procent van de mensen die deelnamen aan de Marist Poll maakte het niet uit, 19 procent ziet Trump wel als aanwinst.

Eerder in de week deden geruchten de ronde dat Trump juist Romneys tegenstander Newt Gingrich zou steunen.

Lees alles over de Amerikaanse verkiezingen in ons dossier