MOSKOU - De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties zal de komende dagen niet stemmen over een resolutie over het geweld in Syrië. Dat heeft Rusland woensdag laten weten.

''Er worden pogingen gedaan tot een tekst te komen die acceptabel is voor alle partijen en die helpt een politieke oplossing te vinden voor de situatie in Syrië. Daarom is er de komende dagen geen stemming", aldus de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Gennadi Gatilov.

Rusland, een bondgenoot van Syrië, heeft tot op heden geweigerd in te stemmen met een resolutie van de Veiligheidsraad over Syrië. Het liet woensdag opnieuw weten een veto uit te spreken over ''iedere resolutie die het beschouwt als onacceptabel".

Een debat in de VN-Veiligheidsraad over Syrië werd in de nacht van dinsdag op woensdag gestaakt zonder dat er besluiten werden genomen.

China en Rusland bleven zich verzetten tegen een ontwerpresolutie van westerse en Arabische landen. Daarin wordt de Syrische president Bashar al-Assad opgeroepen de macht over te dragen. 

Alles over de onrust in het Midden-Oosten in ons nieuwsdossier