AMSTERDAM - De overplaatsing van Joran van der Sloot naar een andere gevangenis is onterecht. Hij moet zo snel mogelijk terug naar de Miguel Castro Castro-gevangenis.

Dat vindt zijn raadsman José Jiménez Navarro. De advocaat heeft hierover een brief geschreven aan de Peruaanse gevangenisautoriteit INPE.

Van der Sloot wil volgens Jiménez terug naar de gevangenis waar hij kort na zijn uitlevering aan Peru in juni 2010 werd vastgezet. Hij zit nu vast in de Piedras Gordas-gevangenis in het noorden van Lima.

"Het is niet dat hij doodgaat van de honger in Piedras Gordas, maar het regime is veel strenger. Zo mag hij maar heel kort zijn cel uit om te luchten", zegt Jiménez.

Opmerkelijk

Van de Sloot werd op 13 januari veroordeeld tot 28 jaar cel voor de moord op Stephany Flores. De advocaat vindt het 'zeer opmerkelijk' dat rond de dag van de veroordeling er beelden naar buiten kwamen waarop te zien zou zijn dat Van der Sloot onder meer een flatscreen-tv en een Bluray-speler in zijn cel heeft.

Jiménez is ervan overtuigd dat dit niet de cel van Van der Sloot is: "Dit kan ook wel in mijn huiskamer zijn opgenomen".

Ongebruikelijk

De advocaat zegt dat de overplaatsing direct na een veroordeling zeer ongebruikelijk is en dat er geen grond voor is.

Hij is ervan overtuigd dat de familie van Stephany Flores de hand heeft in de overplaatsing. "Maar dat kunnen we nooit bewijzen", zegt hij.