HAVANA - De Cubaanse leider Raúl Castro is niet van plan meer politieke partijen toe te staan dan zijn eigen Communistische Partij.

De 80-jarige Castro zei dat zondag bij de afsluiting van de Nationale Communistische Conferentie in Cuba.

''Als wij een meerpartijensysteem toestaan zou dat de legalisering van imperialistische partijen op ons grondgebied kunnen betekenen'', stelde Raúl Castro.

Op de Nationale Communistische Conferentie spraken de ruim 800 gedelegeerden van de Communistische Partij over mogelijke politieke hervormingen in het Caraïbische land. Volgens waarnemers was de conferentie vooral bedoeld om jonge leden meer bij de partij te betrekken.

Topfuncties

Op de conferentie is ook besloten dat mensen hooguit twee opeenvolgende periodes van 5 jaar bestuurlijke of politieke topfuncties mogen vervullen. Raúl Castro liet in het midden wanneer de maatregel van kracht wordt.

De politieke en bestuurlijke top in Cuba is zeer vergrijsd. Raúl Castro is 80, zijn vicepresident José Rámon Machado Ventura is 81.

Fidel Castro, de broer van Raúl, die het Caraïbische land bijna 50 jaar heeft geleid, is 85. Wegens ziekte droeg Fidel in 2008 het presidentschap over aan Raúl. Fidel heeft nog altijd veel invloed.