ROME - De Italiaanse autoriteiten hebben maandag de namen van de doden en vermisten van de ramp met het cruiseschip Costa Concordia vrijgegeven. 

Het aantal doden staat op vijftien, van wie er zes nog niet zijn geïdentificeerd. Zeventien opvarenden worden vermist.

Onder de geïdentificeerde doden zijn zeven passagiers - vier uit Frankrijk, twee uit Italië en een uit Spanje - en twee bemanningsleden uit Hongarije en Peru.

De zes doden waarvan de identiteit nog niet is vastgesteld staan nog op de lijst van vermisten. Deze telt 21 namen van passagiers - twaalf uit Duitsland, vijf uit Italië, twee uit Frankrijk en twee uit de Verenigde Staten - en twee van bemanningsleden uit Peru en India.

Verder heeft het hoofd van de dienst burgerbescherming, Franco Gabrielli, meegedeeld dat berichten dat een Hongaarse vrouw die niet op de passagierslijst stond kort voor het kapseizen vanaf het schip met vrienden zou hebben gebeld, 'ongegrond' zijn gebleken.

De 290 meter lange Costa Concordia voer  vlakbij het eiland Isola del Giglio voor de kust van Toscane en raakte daar een rots. Door de aanvaring ontstond een scheur van tientallen meters lang in de romp. Het schip maakte water en kapseisde.

Namen slachtoffers Concordia vrijgegeven