AMSTERDAM - Joran van der Sloot gaat vrijwel zeker in hoger beroep tegen zijn veroordeling tot 28 jaar cel voor de moord op de Peruaanse Stephany Flores.

"Ik verwacht dat Joran deze weg zal bewandelen", zegt zijn advocaat José Jiménez Navarro. Maandag valt hierover een beslissing, denkt de raadsman.

De advocaat heeft Van der Sloot voor het laatst vrijdag na de zitting gesproken. Vervolgens is de Nederlander overgeplaatst van de Miguel Castro Castro-gevangenis naar de Piedras Gordas-gevangenis in het noorden van Lima.

Hier zou volgens de dienst van het Peruaanse gevangeniswezen een strenger regime heersen dan in zijn oude verblijfplaats. Daar zou Van der Sloot privileges hebben gehad.

Verschil

Volgens Jiménez is er echter niet zoveel verschil qua regime in de nieuwe gevangenis. Wel kreeg de advocaat dit weekeinde te horen dat hij pas maandag bij zijn cliënt langs kon gaan vanwege de geldende bezoekersregeling in Piedras Gordas.

Jiménez wil maandagochtend (lokale tijd) met Van der Sloot overleggen over een eventueel hoger beroep. "De straf die hij heeft gekregen is overdreven", vindt de raadsman.

Het kan overigens maanden duren voordat het hoger beroep, dat geen openbare zittingen kent, van start gaat.

Lees alles over de zaak Joran van der Sloot in ons nieuwsdossier