Wegens een verhoogde dreiging van terroristische aanslagen in de hoofdstad Bangkok wordt Nederlanders geadviseerd extra waakzaamheid te betrachten bij een bezoek aan openbare ruimtes waar grote groepen westerse toeristen bijeenkomen.

De Amerikaanse ambassade in Thailand waarschuwde vrijdag dat ''buitenlandse terroristen'' mogelijk overwegen aanvallen uit te voeren op toeristische gebieden in Bangkok. De Thaise autoriteiten meldden later dat een Libanese verdachte die lid zou zijn van de sjiitische beweging Hezbollah, is aangehouden.

Ook Amerikaanse burgers werden opgeroepen voorzichtig te zijn in openbare plaatsen in Bangkok waar veel westerse toeristen komen. De Amerikanen wordt eveneens aangeraden niet op te vallen in het openbaar. In de verklaring ging de ambassade niet nader in op de mogelijke dreiging.

Het reisadvies voor Thailand van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken kende al een waarschuwing. Na de verkiezingen van juli vorig jaar wordt reizigers onder meer aangeraden in het hele land waakzaam te zijn en samenscholingen of demonstraties te mijden. Vanwege de slechte veiligheidssituatie worden verder niet-essentiële reizen naar vier zuidelijke provincies ontraden.

Door: ANP