BRUSSEL - Tijdens een huiszoeking in de woning van Nordine Amrani, de dader van de aanslag dinsdag in het centrum van Luik, is het lichaam ontdekt van een vrouw.

Dat schrijven enkele Belgische kranten woensdag.

Het slachtoffer is een 45-jarige vrouw uit het Waalse Vottem. Ze was schoonmaakster bij de buurvrouw van Amrani.

Hij zou haar volgens Waalse kranten dinsdagochtend hebben binnengelokt onder het voorwendsel dat hij werk had voor haar. Daarna zou hij haar hebben aangevallen en gedood.

Poetsvrouw

De Vlaamse krant Het Nieuwsblad daarentegen schrijft dat de vrouw al de poetsvrouw van Amrani zou zijn geweest en dat haar lichaam werd aangetroffen in een garage waar de man vroeger zijn wapens opsloeg.

Amrani zou overigens volgens Franstalige kranten de avond voor de feiten een geldsom hebben overgeschreven op de rekening van zijn vriendin met de melding: ''Je t'aime mon amour. Bonne chance!'' (Ik hou van je schat. Veel geluk!)

Gewonden

Bij de aanslag in Luik raakten zeker 123 mensen gewond en kwamen er 5 om het leven. Enkele Belgische media melden ook een zesde slachtoffer.

Amrani gooide meerdere granaten in een menigte bij een kerstmarkt en schoot vervolgens zijn kalasjnikov leeg. De dader beroofde zichzelf met een revolver van het leven.

Amrani

Amrani kwam in 2007 achter slot en grendel wegens handel in drugs en wapenbezit.

Hij bleek niet alleen 2800 cannabisplanten, maar ook een heel wapenarsenaal thuis te hebben, waaronder een raketwerper en een AK-47 (kalasjnikov). Een rechter veroordeelde hem tot 58 maanden en 11.000 euro boete. Hij gold als zware jongen, ook wegens zedenfeiten en heling.

De politie zou Amrani nog steeds in de gaten hebben gehouden. Hij had zich dinsdag opnieuw moeten melden in het paleis van justitie aan het plein voor een verhoor.