MOSKOU - Alisjer Oesmanov, eigenaar van het Russische mediabedrijf Kommersant, heeft leidinggevenden ontslagen na kritiek in het tijdschrift Kommersant Vlast op Poetin en op het verloop van de verkiezingen.

Directielid Andrej Galijev van de uitgeverij zou zijn ontslagen, terwijl een andere leidinggevende, Demian Koedrjavtsev, zijn ontslag zou hebben ingediend. Volgens de nieuwssite Gazeta.ru is ook hoofdredacteur Maxim Kovalski van Kommersant Vlast de laan uitgestuurd.

Kommersant Vlast kopte vorige week: ''Hoe de verkiezingen zijn vervalst.'' Ook was er een portret van Poetin geplaatst met daarbij in het Engels de tekst 'volksvijand nummer een'.

Volgens de oppositie is bij de verkiezingen gefraudeerd. Op internet zijn filmpjes te zien die op gesjoemel wijzen ten gunste van de partij Verenigd Rusland van Poetin en president Dmitri Medvedev.

Maandag stopte een belangrijke Russische opiniepeiler met het publiceren van de uitkomsten van onderzoeken. Volgens staatsmedia nam het bureau dat besluit omdat de populariteit van Poetin aanzienlijk is gedaald.