BAMAKO - De veiligheidsdiensten in Mali hebben de personen aangehouden die vorige maand twee Fransen zouden hebben ontvoerd. Dat heeft een bron binnen de veiligheidsdiensten gezegd. Hij zei niet hoeveel mensen zijn aangehouden.

Dat heeft een woordvoerder van de president van Mali laten weten. Het zou gaan om vier mensen die werkten voor de terreurgroep al-Qaeda in de Islamitische Maghreb.

De ontvoerders, die allen de Malinese nationaliteit hebben, droegen de Fransen over aan de terreurgroep, aldus de zegsman. De lokale tak van al-Qaeda stelt dat de Fransen spionnen zijn.

Philippe Verdon en Serge Lazarevic werden op 24 november in hun hotel in de plaats Hombori nabij de grens met Niger ontvoerd.

De terreurgroep zegt niet alleen verantwoordelijk te zijn voor de ontvoering van de Fransen, maar ook voor de ontvoering een dag later van een Nederlander, een Zuid-Afrikaan en een Zweed in de Malinese toeristische trekpleister Timboektoe. Een Duitser die zich tegen de ontvoerders verzette, werd doodgeschoten.