BERLIJN - Een gifmenger die vorige week zijn slag sloeg op kerstmarkten in Berlijn heeft een tiende slachtoffer gemaakt.

In het weekeinde werd een 15-jarig meisje onwel na het drinken van een door de man met drugs aangelengde borrel. Dat heeft de politie maandag gezegd.

Een man in kerstmankostuum bood het meisje en haar vriendin zaterdag op de kerstmarkt op Alexanderplatz een drankje aan.

De vriendin sloeg het aangebodene af, waarna de 15-jarige beide papieren bekertjes leegdronk. Kort daarop moest zij overgeven en werd ze opgenomen in een ziekenhuis.

Kersverse vader

Eerder was al bekend dat zeven bezoekers van Berlijnse kerstmarkten onwel waren geworden na het drinken van verontreinigde borrels. Die werden hun aangeboden door een man die zich voordeed als een kersverse vader die zijn geluk wilde delen door met anderen te proosten. Mogelijk waren de drankjes aangelengd met de partydrug GHB.

Na kennisneming van alle berichten in de media meldde zondagavond ook een 31-jarige vrouw zich bij de politie. Zij en haar vriend voelden zich beroerd nadat zij op 7 december drankjes hadden gedronken die hun waren aangeboden op de kerstmarkt op Alexanderplatz.