MOSKOU - De beschuldigingen van de oppositie dat er bij de parlementsverkiezingen van 4 december in Rusland fraude is gepleegd, zal niet tot een andere uitslag leiden.

Dat heeft de woordvoerder van premier Vladimir Poetin maandag gezegd.

''De beschuldigingen kunnen op geen enkele manier invloed hebben op de legitimiteit van de stemming of het resultaat'', zei de woordvoerder.

''Zelfs als je de zogenaamde gevallen van bewijs van fraude bij elkaar optelt'', kom je uit op iets meer dan 0,5 procent van de stemmen'', aldus de zegsman van Poetin.

De regeringspartij Verenigd Rusland van Poetin behield bij de verkiezingen nipt de meerderheid in de Doema, de Russische Tweede Kamer. Op internet zijn veel filmpjes te zien die op fraude wijzen.

Protest

In Moskou gingen zaterdag tienduizenden mensen de straat op om te protesteren tegen het verloop van de verkiezingen. Veel betogers eisten ook het vertrek van Poetin. Die wil bij de verkiezingen van 4 maart terugkeren als president.

Het huidige staatshoofd, Dmitri Medvedev, heeft zondag opdracht gegeven onderzoek te doen naar mogelijke fraude tijdens de stembusgang.