BLACKSBURG - Op de campus van de Amerikaanse universiteit Virginia Tech zijn donderdag zeker twee mensen doodgeschoten.

Dat meldde de universiteit op haar website. Een van de doden is een politieagent. Hij werd doodgeschoten toen hij een auto wilde controleren.

Volgens getuigen stapte de schutter vervolgens uit en liep hij naar een parkeerplaats. Daar werd later een tweede dode gevonden. Het zou vermoedelijk om de dader gaan. Een agent, die anoniem wilde blijven, heeft verklaard dat de dader vermoedelijk dood is.

De universiteit had na de schietpartij groot alarm geslagen en het campusterrein hermetisch afgesloten. Enkele uren later werd de campus weer vrijgegeven. Virginia Tech omschrijft de schutter als een blanke man met een grijze broek en een kastanjerode trui. Hij zou een rugzak dragen.

Zelfmoord

In april 2007 schoot een 23-jarige student van Virginia Tech 32 medestudenten en docenten dood. Ongeveer 25 mensen raakten gewond. Daarna pleegde de schutter zelfmoord. Het bloedbad was het ernstigste geweldsincident op een school in de geschiedenis van de VS.

Na de schietpartij kreeg de universiteit veel kritiek, omdat studenten en docenten te laat waren gewaarschuwd dat er een schutter rondliep. Virginia Tech kreeg daarvoor een boete van 55.000 dollar (ruim 41.000) euro. De instelling is tegen de straf in beroep gegaan. Die zaak loopt nog.

Schietpartij Virginia Tech