CAÏRO - Maher al-Assad, de broer van de Syrische president Bashar al-Assad, en de Syrische ministers van Binnenlandse Zaken en Defensie staan op een lijst van 17 Syrische regeringsfunctionarissen tegen wie de Arabische Liga sancties wil treffen.

Dat heeft het Egyptische staatspersbureau donderdag gemeld.De Liga beslist zaterdag over het voorstel van de commissie die de lijst heeft opgesteld.

De organisatie van 22 Arabische staten besloot het afgelopen weekeinde tot economische strafmaatregelen tegen het bewind wegens de harde onderdrukking van de oppositie in Syrië.

Alleen de buurlanden Libanon en Irak waren daartegen. Op de lijst van 17 staan ook hooggeplaatste militairen en hoge ambtenaren van de inlichtingendiensten.

Machtigste man

Maher al-Assad staat aan het hoofd van de Republikeinse Garde en wordt als de machtigste man in Syrië na zijn broer beschouwd.

Ook Assads neef Rami Makhluf, een rijke zakenman, staat op de lijst. Als het voorstel wordt aangenomen, mogen de 17 niet naar de lidstaten van de Liga reizen en worden hun tegoeden in die landen bevroren.

Alles over de onrust in het Midden-Oosten