AMSTERDAM - Het hoger beroep van het Openbaar Ministerie op Aruba tegen de vrijlating van de 50-jarige Amerikaanse zakenman die ervan wordt verdacht achter de vermoedelijke dood van zijn reisgenote te zitten, is afgewezen.

Er is te weinig bewijs tegen Gary Giordano, zo was volgens zijn advocaat Chris Lejuez woensdag het oordeel.

Giordano keerde woensdag terug in de Verenigde Staten, nadat hij dinsdagnacht was vrijgelaten. Een rechter besloot eerder al dat er te weinig bewijzen tegen hem waren om langer in een cel te houden. De aanklagers in de zaak waren tegen dit oordeel in beroep gegaan.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie stelde eerder nog dat Giordano het eiland mocht verlaten, maar indien nodig weer aan Aruba kan worden uitgeleverd.

Niet gevlucht

Giordano heeft bijna vier maanden vastgezeten. Een andere raadsman van de Amerikaan heeft aangegeven dat zijn cliënt niet op de vlucht is en dat als hij terug moet komen, hij terug zal gaan.

De Amerikaanse zakenman werd begin augustus opgepakt nadat zijn reis- en landgenote Robyn Gardner plotseling was verdwenen.

De twee waren op vakantie op het Caribische eiland. Volgens de zakenman verdween de 35-jarige Amerikaanse toeriste tijdens het snorkelen. Verschillende zoektochten naar haar lichaam bleven zonder resultaat. Giordano ontkent iets met de verdwijning te maken te hebben.