WASHINGTON - De Amerikaanse presidentskandidaat Herman Cain is opnieuw in opspraak geraakt. Een vrouw verklaarde maandag dat ze dertien jaar lang een buitenechtelijke relatie met hem had.

"En hier gaan we weer. Ik heb niets fout gedaan", zei de Republikein Cain, nog voor de vrouw haar verhaal had gedaan. Cain werd eerder al beschuldigd van ongewenste intimiteiten.

De vrouw, Ginger White, beweerde in een interview op de televisiezender Fox 5 Atlanta dat de relatie duurde tot vrijwel het moment dat Cain enkele maanden geleden zijn kandidatuur voor het Witte Huis bekendmaakte.

Volgens White kocht Cain vliegtickets voor haar zodat zij bij hem kon zijn. "Het was leuk", zei de 46-jarige White. "Het was iets waardoor ik mijn alledaagse leven achter me kon laten. En het was spannend."

Gedemoniseerd

Hoewel Cain de beschuldigingen botweg ontkent, heeft zijn advocaat inmiddels een verklaring doen uitgaan waarin een dergelijke ontkenning niet voorkomt en waarin wordt gesteld dat de media - en de bevolking - hun neus niet zouden moeten steken in zaken waarover twee volwassenen overeenstemming hebben bereikt.

In het interview zei White dat ze besloot haar verhaal openbaar te maken toen ze zag hoe Cain op televisie de vrouwen aanviel die hem van ongewenste intimiteiten beschuldigden. Het stoorde haar hoe ze werden 'gedemoniseerd'. "Ik had het met ze te doen", aldus White.

De populariteit van Cain, die het vóór alle beschuldigingen goed deed in de peilingen, is de afgelopen tijd aanzienlijk gedaald.

Bekijk het interview met Ginger White

Alles over de Amerikaanse verkiezingen in het dossier