OSLO/KOPENHAGEN - De storm die zondag over Noorwegen raasde, heeft waarschijnlijk aan vier mensen het leven gekost. Dat heeft het Noorse persbureau NTB maandag gemeld.

Twee medewerkers van een filmteam worden vermist, nadat hun boot bij Egersund aan de zuidwestkust van Noorwegen was omgeslagen.

Een man verdronk bij een ander ongeluk met een boot bij Leirvik. In de stad Bergen kwam een wandelaar om het leven, toen een boom op hem terechtkwam.

De storm trof ook Zweden en Denemarken. In het zuiden van Zweden kwamen volgens de zender SR ongeveer 80.000 huishoudens zonder stroom te zitten.

In Denemarken waren de bruggen over de Grote Belt en over de Öresund naar Zweden verscheidene uren afgesloten. In alle drie landen lag het spoorverkeer door de harde wind op verscheidene trajecten stil.

Polen

Ook in Polen woedde een storm. Honderdduizenden inwoners zitten zonder stroom. Alleen al in Pommeren in het noordwesten hebben ongeveer 200.000 huishoudens geen elektriciteit. Omgevallen bomen beschadigden niet alleen de elektriciteitsmasten, maar ook tientallen huizen.

Diverse mensen moesten worden geëvacueerd.