AMSTERDAM - Een woordvoerder van de Taliban in Pakistan heeft woensdag ontkend dat de beweging een staakt-het-vuren heeft afgekondigd of vredesgesprekken voert met de Pakistaanse regering.

Een anonieme Talibancommandant zei maandag dat het staakt-het-vuren sinds afgelopen maand van kracht was.

Enkele uren voor de verklaring van de woordvoerder vielen strijders van de Taliban een politiebureau in de noordwestelijke stad Dera Ismail Khan aan. Twee agenten vonden de dood, vier raakten gewond.

Volgens de woordvoerder bewijst de aanval op het politiebureau dat er geen bestand is afgekondigd. "Als wij een staakt-het-vuren hadden afgekondigd, zouden we het politiebureau niet hebben aangevallen."

Zuid-Waziristan

Een andere anonieme commandant van de Taliban zei woensdag dat er een staakt-het-vuren geldt en gesprekken gaande zijn, maar dat beide alleen betrekking hebben op de stammenregio Zuid-Waziristan.

De Pakistaanse minister van binnenlandse zaken, Rehman Malik, liet dinsdag weten dat de regering nog geen formele gesprekken met de Taliban voert. "Maar als de Taliban een staakt-het-vuren hebben afgekondigd, verwelkomen we dat", zei hij.