Caïro - De Egyptische legertop is dinsdag in gesprek gegaan met ''een aantal politieke krachten''.

Daarmee hoopt de militaire regering de onlusten en betogingen van de afgelopen dagen te bezweren. De staatstelevisie meldde niet welke politieke krachten aan tafel zijn gegaan, maar de invloedrijke Moslim Broederschap is erbij.

Dat heeft de secretaris-generaal van de Partij van Vrijheid en Recht, Saad al-Katatni, gezegd. Zijn partij is verbonden met de broederschap die officieel niet als politieke partij staat geregistreerd.

De militaire raad die in februari de macht van toenmalig president Hosni Mubarak overnam, had ''alle politieke en nationale krachten'' uitgenodigd. Veel mensen betogen al dagen in Caïro tegen de macht en het beleid van de militaire raad.

Bij pogingen de betogers hardhandig uiteen te jagen zijn sinds zaterdag minstens 33 doden gevallen volgens tellingen van de Egyptische krant al-Masr al-Youm. Deze krant meldde ook dat de Moslim Broederschap had opgeroepen niet meer te betogen.

Dinsdag, op de vierde achtereenvolgende dag van demonstraties, hebben zich opnieuw duizenden op het roemruchte Tahrirplein in Caïro verzameld.

Achtergrond: Revolutie ontglipte betogers Tahrirplein

Dossiers: Egypte en de Arabische Lente

Volg Twitterberichten uit en over Egypte via NUlive