NEW YORK - Bij acties van de Occupy-beweging donderdag in New York zijn betogers en de politie slaags geraakt.

De politie heeft meer dan 240 mensen aangehouden, aldus The New York Times.

Zeker 10 betogers en zeven agenten raakten gewond. De Occupy-beweging voerde donderdag actie om stil te staan bij het begin van de protesten, twee maanden geleden, tegen de uitwassen van het kapitalisme. Duizenden hadden gehoor gegeven aan de oproep naar Wall Street te komen.

Onder de arrestanten was George Gresham, een bekende vakbondsleider. Net als veel andere arrestanten wordt hem vermoedelijk verstoring van de openbare orde ten laste gelegd.

De actievoerders begonnen hun protestactie met een mars door het financiële district van New York. De autoriteiten hadden versperringen neergezet om te voorkomen dat de actievoerders naar het beursgebouw liepen.

Zuccotti Park

Verscheidene demonstranten werden aangehouden toen ze bij het Zuccotti Park, waar ze eerder een tentenkamp hadden, metalen hekken probeerden weg te halen. Agenten met wapenstokken en actievoerders kwamen daar met elkaar in botsing.

Ook in andere Amerikaanse steden voerde de Occupy-beweging donderdag actie. In Dallas en Los Angeles arresteerde de politie tientallen betogers. In Seattle en Washington hielden de actievoerders bruggen bezet.

Alles over de Occupy-beweging

Aanhoudingen bij Occupy-protest New York