KARLSRUHE - De Duitse politie heeft opnieuw een verdachte van een reeks racistische moorden opgepakt.

De 37-jarige man uit de omgeving van de stad Hannover zou lid zijn van de extreem rechtse beweging Nationaal-Socialistische Ondergrondse (NSU). Dat heeft het Openbaar Ministerie in Karlsruhe zondag bekendgemaakt.

De arrestant en drie anderen zouden tussen 2000 en 2006 negen Turkse en Griekse ondernemers in Duitsland hebben vermoord. Justitie verdenkt ze ook van de moord op een politieagente in 2007. Mogelijk zitten ze ook achter een bomexplosie in Keulen in 2004.

Daarbij vielen 22 gewonden. Minister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich noemde de aanslagen zondag ''rechtsextremistisch terrorisme''.

Dienstwapen

Twee van de verdachten overleden begin deze maand onder onduidelijke omstandigheden. Bij een doorzoeking van hun woning vond de politie het gestolen dienstwapen van de agente. Ook werd extreem rechts propagandamateriaal aangetroffen.

De vondst bracht de politie op het spoor van een andere verdachte. Zij is aangehouden en zwijgt. In het verleden zou ze lid zijn geweest van de ultranationalistische beweging Thüringer Heimatschutz.