SANAA -Bij een bombardement vrijdag in Taiz, de op twee na grootste stad van Jemen, zijn zeker 11 mensen omgekomen, onder wie twee kinderen en drie vrouwen.

Ook raakten tientallen mensen gewond, zo zeiden getuigen en medici.

Troepen die aan de kant staan van de Jemenitische president Abdullah Saleh voerden de bombardementen uit. Tussen de doden zijn burgerslachtoffers te betreuren. Getuigen zeggen dat er ook tanks zijn ingezet.

De veiligheidstroepen begonnen donderdagavond in het gebied rondom het Vrijheidsplein in Taiz met acties tegen de demonstranten. De betogers eisen het vertrek van het regime van Saleh. Donderdag kwam een man om en raakten negen mensen gewond door acties van het leger.

Donderdag keerde afgezant Jamal Benomar van de Verenigde Naties terug naar Jemen. Hij wil opnieuw proberen om president Saleh tot aftreden te bewegen.

Demonstraties

In de hoofdstad Sanaa baden tienduizenden demonstranten op de hoofdweg. Sommige van hen vroegen om de vervolging van de president voor zijn misdaden tegen het Jemenitische volk.

Afzonderlijk van de demonstranten baden duizenden aanhangers van Saleh in de hoofdstad. Uit Sanaa zijn vrijdag geen berichten over geweld gekomen.

Alle berichten over Jemen

Alles over de onrust in het Midden-Oosten