ATHENE - Politieke leiders hebben donderdag in Griekenland hun onderhandelingen hervat over de vorming van een tijdelijke coalitieregering.

Die moet dramatische economische maatregelen nemen om geldschieters tevreden te houden en het land in de eurozone te houden.

Het politieke touwtrekken in Griekenland lijkt te worden beëindigd. De voormalige vicevoorzitter van de Europese Centrale Bank, Lucas Papademos, is op de burelen van president Karolos Papoulias verschenen.

Het bezoek volgde op gesprekken van Papoulias met premier George Papandreou van de Pasok en oppositieleider Antonis Samaras van de ND (Nieuwe Democratie).

De econoom Papademos wordt naar verwachting de premier van een coalitieregering die pijnlijke economische maatregelen moet doorvoeren om geldschieters tevreden en het land binnen de eurozone te houden.

Mislukken

Woensdag mislukten hun pogingen in de burelen van president Korolos Papoulias.

Naar verluidt werden de regeringspartij Pasok (Pan-Helleense Socialistische Beweging) van premier George Papandreou en de oppositie onder aanvoering van Antonis Samaras van de ND (Nieuwe Democratie) het op de valreep toch niet eens over wie Papandreou opvolgt.

Lees alles over de schuldencrisis

Dossier Griekenland

Grieks overleg hervat