ATHENE - De Griekse president, de premier en de oppositieleider zijn zondagavond bijeengekomen voor overleg over de vorming van een nieuwe regering. 

Volgens nieuwszender Vima 99,5 is het overleg tussen respectievelijk Karolos Papoulias, George Papandreou en Antonis Samaras succesvol geweest.

Papoulias zou binnenkort met een verklaring komen.

Daar moesten zowel de huidige regeringspartij Pasok als de voornaamste oppositiepartij Nieuwe Democratie (ND) aan deelnemen.

Dit is door Samaras' ND bevestigd. Van Papandreou en Papoulias was al duidelijk dat ze dit overleg wenselijk achten. Om even na 20.30 onze tijd meldden Griekse media dat het overleg was afgelopen.

Kabinet

Het Griekse kabinet is zondagnamiddag mogelijk voor het laatst onder leiding van premier George Papandreou bijeengekomen. Dit berichtte de Griekse tv.

Op de agenda stonden alleen het aftreden van de regering en de manier waarop een overgangsregering samen met de oppositie gestalte krijgt.

De regerende Pasok (Pan-Heleense Socialistische Beweging) van Papandreou is het volgens Griekse media bijna eens over de vorming van een regering met de Nieuwe Democratie (ND) van Antonis Samaras.

Een vraag is nog wanneer precies Papandreou aftreedt en plaatsmaakt voor een nieuwe regeringsleider. Samaras wil dat Papandreou zo snel mogelijk opstapt, de premier wil pas het veld ruimen als alles is geregeld voor een nieuwe regeringsploeg.

Alles over de schuldencrisis op de special

Dossier Griekenland