ANTWERPEN - Zeker zes mensen zijn gewond geraakt bij schermutselingen tussen Koerden en Turken zaterdagavond in Antwerpen. Dat heeft de Gazet van Antwerpen zondag gemeld op gezag van de politie.

Bij de rellen waren enkele honderden Koerden en Turken betrokken. De politie zette 150 agenten in om de twee groepen uit elkaar te halen. Rond middernacht was de politie daarin geslaagd.

De mensen met letsel hadden steekwonden of wonden door klappen met stokken. Ook is er materiële schade. Er zijn winkelruiten en bushokjes gesneuveld.

Het was het derde incident tussen Koerden en Turken in Antwerpen binnen een week tijd. Zo waren in de nacht van maandag op dinsdag molotovcocktails gegooid naar een Turks cultureel centrum.

Zware gevechten

In de afgelopen weken zijn in Turkije en het noorden van Irak zware gevechten geweest tussen het Turkse leger en de Koerdische afscheidingsbeweging PKK.

Die gevechten voedden de spanningen tussen Turken en Koerden in onder meer Duitsland, België en Nederland. In Nederland waren er in oktober incidenten in onder meer Arnhem en Amsterdam.