TAUNTON - Een kettingbotsing op een autosnelweg in het zuidwesten van Engeland heeft vrijdagavond aan zeker zeven mensen het leven gekost.

Er vielen 51 gewonden, berichtte de politie zaterdag volgens de

BBC

.

Het ongeluk gebeurde aan de oostrand van de plaats Taunton. Het ging gepaard met ''een enorme vuurbal''. Taunton ligt ongeveer 200 kilometer ten zuidwesten van Londen.

Een aantal auto's is met de inzittenden volkomen verbrand. Een agent zei dat auto's ''letterlijk tot op de grond zijn afgebrand''.

Inferno

Gevreesd wordt dat er nog meer doden te betreuren zijn in dit inferno. Reddingswerkers hebben de hele nacht gewerkt om slachtoffers uit de enorme ravage van 34 auto's en vrachtauto's te bevrijden of te bergen.

De autosnelweg gaat niet voor zondagmorgen open, want het reddingswerk en het onderzoek nemen veel tijd in beslag.

Ongeluk

Het ongeluk in graafschap Somerset op de snelweg M5 in noordelijke richting behoort tot de ergste uit de Britse geschiedenis van het wegverkeer. Bij een kettingbotsing in 1991 ten westen van Londen waren 51 auto's betrokken en vielen tien doden.

Over de oorzaak van het drama in Somerset is nog niets bekend. Een reeks factoren moet volgens de politie worden onderzocht, zoals het feit dat het donker en mistig was, dat er mogelijk water op een stuk weg lag en dat er niet ver van de rijbanen vuurwerk werd afgeschoten wat mogelijk bestuurders heeft afgeleid.

Ooggetuigen in Taunton spraken van een enorme klap en onmiddellijk een enorme, uitgestrekte vuurzee op de zesbaansweg, die van Birmingham naar Exeter loopt.