GENUA - Het dodental als gevolg van de overstromingen in de Italiaanse stad Genua vrijdag is opgelopen tot zeker zeven. 

Volgens persbureau ANSA gaat het om vier volwassenen en drie kinderen. Ook worden enkele mensen vermist, onder wie een 15-jarig meisje.

De hoofdstad van Ligurië is getroffen door zeer hevige regenval. Auto's werden door het water meegesleurd. Een van de vrouwelijke slachtoffers is doodgedrukt door op drift geraakte auto's.

Een peuter van één stikte in een modderstroom. Burgemeester Marta Vincenzi repte over ''een tsunami, iets wat we hier nog nooit hebben gezien''. Zij had het tevens over ''een fenomeen van moessonachtige proporties''.

Afgesloten

De burgerbescherming is met man en macht aan het werk om de bevolking bij te staan. Burgers zijn opgeroepen uit de buurt van de rivier Bisagno te blijven en hoger gelegen oorden op te zoeken. Honderden winkels in de buurt van de rivier staan blank.

Straten en wegen in de regio zijn afgesloten. De autoriteiten van Ligurië en snelwegenmaatschappij Autostrade per l'Italia raden autorijden naar en in Ligurië af.

Elders in Ligurië zijn honderden burgers uit voorzorg geëvacueerd. In de bergachtige regio bestaat het risico op aardverschuivingen en modderstromen. Er wordt nog voor zeker 48 uur regen verwacht in de regio.

Overstromingen Genua