ATLANTA - De FBI heeft vier Amerikanen opgepakt omdat zij van plan zouden zijn geweest steden te vergiftigen. Ook zouden ze de overheid hebben willen aanvallen.

Dat meldden Amerikaanse media dinsdag (lokale tijd).

De verdachten zijn mannen in de leeftijd van 65 tot en met 73 jaar. Ze komen uit de staat Georgia en zouden al sinds maart bezig zijn met voorbereidingen voor hun vermeende terreurplan.

Zo zouden ze explosieven hebben willen kopen. De mannen wilden volgens de FBI met de moorden de staat en de federale overheid ondermijnen.

Ricine

De mannen zouden besproken hebben hoe zij kilo's zelfgemaakt ricine, een zeer dodelijk vergif, in meerdere steden konden verspreiden.

Een van de mannen zou een recept van ricine hebben opgesteld en uitgezocht hoe en waar de ingrediënten te verkrijgen waren.

Explosief

Ook zouden twee van de mannen bij een undercoveragent een geluidsdemper voor een pistool en een explosief hebben gekocht.

Daarbij zouden de mannen besproken hebben een lijst te maken met specifieke medewerkers van de overheid, die om het leven moesten worden gebracht.