LOS ANGELES - Conrad Murray, de arts die terecht staat in verband met de dood van popzanger Michael Jackson in juni 2009, gaat mogelijk toch een getuigenis afleggen.

Dat bleek maandag (lokale tijd) tijdens het proces tegen Murray in een rechtbank in de Amerikaanse stad Los Angeles.

De belangrijkste getuige van de advocaten van Murray, de anesthesist Paul White, suggereerde maandag dat Murray te lang heeft gewacht met het bellen van het alarmnummer 911.

Ook zou Murray mogelijk fouten hebben gemaakt bij de medische begeleiding van Jackson.

Overdosis

Volgens de aanklagers heeft Murray zijn patiënt een overdosis slaapmiddel en zelfs narcosemiddelen toegediend.

Veel waarnemers verwachten dat Murray schuldig wordt bevonden, maar zijn advocaten hopen op een ommekeer door de getuigeverklaringen van White.

Vrijdag verdedigde die nog de theorie dat Jackson zijn eigen dood heeft veroorzaakt door een extra dosis narcosemiddel te nemen zonder dat Murray daarvan op de hoogte was.

Celstraf

Het proces tegen Murray begon eind september. De arts kan tot 4 jaar celstraf krijgen als hij schuldig wordt bevonden aan doodslag op de zanger, die werkte aan een comeback met 50 concerten in Londen.

Murray beweert zelf onschuldig te zijn. Het leek er lange tijd op dat hij geen verklaring zou afleggen in zijn zaak, maar de arts gaf maandag aan dat hij zichzelf mogelijk toch nog gaat verdedigen.