BINGOL - Een vrouwelijke zelfmoordenaar heeft een bom laten ontploffen bij een kantoor van de regerende politieke partij AKP in de Turkse stad Bingöl.

Bij de explosie vielen 2 doden en 20 gewonden. Ook de zelfmoordenaar kwam om, meldde de lokale gouverneur Mustafa Hakan Guvencer.

De bom ontplofte in een theehuis vlakbij het provinciale AKP-kantoor maar dat kantoor was niet direct het doelwit, nuanceerde minister Idris Naim Sahin van Binnenlandse Zaken. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist.

Meer autonomie

De stad Bingöl ligt in het zuidoosten, waar veel Koerden wonen. De laatste tijd zijn er meerdere aanslagen tegen Turkse doelen, vermoedelijk gepleegd door Koerden die meer autonomie eisen.

De Koerdische PKK-beweging heeft enkele aanslagen opgeëist. Sinds de PKK de wapens opnam in 1984 zouden circa 40.000 mensen zijn gedood.

Het Turkse leger had juist 2 dagen eerder een grote actie tegen de PKK afgerond. Militairen hadden een week lang gejaagd op PKK-strijders door middel van luchtaanvallen en acties over de grens met Irak.

Bom ontploft bij Turks partijkantoor