LIMA - Zeker 83 mensen zijn vrijdag gewond geraakt door een aardbeving voor de kust bij Peru. Honderden mensen vluchtten in paniek hun huizen uit.

Zeker 35 gebouwen raakten beschadigd. Er vielen geen doden. Dat meldden de autoriteiten in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Door de beving was er in Ica en omgeving gedurende korte tijd een stroomstoring. Ook was er enige tijd geen telefoonverkeer mogelijk.

De aardbeving had een kracht van ongeveer 6,7 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag in zee, op 117 kilometer ten zuidwesten van de stad Ica en 30 kilometer onder de zeebodem. De schok is ook gevoeld in de hoofdstad Lima, Arequipa en andere grote steden. Na de beving waren er enkele stevige naschokken.

Kalm

De Peruaanse president Ollanta Humala heeft de bewoners van het getroffen gebieden opgeroepen kalm te blijven. ''Het leger is ter plaatse om direct te repareren wat hersteld moet worden'', zei hij.

In 2007 werden Ica en omgeving getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,9 op de schaal van Richter. Daardoor kwamen ruim 500 mensen om.