SARAJEVO - De Bosnische politie heeft vrijdag een man aangehouden die kort daarvoor met een automatisch wapen bij de Amerikaanse ambassade in de hoofdstad Sarajevo had geschoten.

Dat heeft een politiewoordvoerder laten weten.

De man is neergeschoten door een sluipschutter en met een schotwond in zijn bovenbeen naar een ziekenhuis overgebracht. Eerder had de Bosnische radio gemeld dat de schutter was doodgeschoten.

Een agent die de Amerikaanse ambassade bewaakte, is ernstig gewond geraakt door toedoen van de schutter. Over zijn motief liet de politie zich niet uit.

Mes

Volgens de Bosnische autoriteiten is de schutter een 23-jarige ultraconservatieve moslim uit de Zuid-Servische regio Sandzak. Dit is een overwegend islamitische streek die grenst aan Kosovo.

De man was vorig jaar aangehouden tijdens een bezoek van de Amerikaanse ambassadeur in Servië, Mary Warlick, aan Sandzak. De man had toen een mes bij zich.

Na het incident in Sarajevo zijn de veiligheidsmaatregelen voor de Amerikaanse ambassade verscherpt. Ook de Amerikaanse ambassade in de Servische hoofdstad Belgrado wordt strenger bewaakt.