AMSTERDAM - De vrouw van Bernard Madoff zegt dat zij en haar man hebben geprobeerd zelfmoord te plegen nadat de financier tegenover had toegegeven dat hij beleggers had opgelicht.

In een interview dat zondag in het CBS-programma 60 Minutes wordt uitgezonden zegt Ruth Madoff dat zij met haatmail en 'vreselijke telefoontjes' werden overspoeld nadat de oplichting in december 2008 aan het licht was gekomen.

"Ik weet niet meer wiens idee het was, maar wij besloten onszelf van kant te maken omdat het zo afschuwelijk was wat er gebeurde."

Het was kerstavond, en dat maakte haar nog terneergeslagener. Het echtpaar nam 'een stapel pillen', waaronder slaapmiddelen, maar werd de volgende dag toch weer wakker. Ruth Madoff stelt dat het een 'zeer impulsief' besluit was en is achteraf blij dat de poging mislukte.

Zoon

Ook zoon Andrew Madoff zal over zijn ervaringen praten. Een andere zoon, Mark Madoff, verhing zich vorig jaar op de verjaardag van de aanhouding van zijn vader. Veertien maanden daarvoor had hij volgens zijn weduwe ook al een zelfmoordpoging gedaan, net als zijn ouders met slaappillen.

Bernie Madoff werd 11 december 2008 opgepakt, nadat zijn zoons de autoriteiten via een advocaat hadden ingelicht dat het beleggingsbedrijf dat hij runde één groot piramidespel was. Hij gaf toe duizenden beleggers te hebben getild. Hij bekende schuldig te zijn aan oplichting en zit nu een gevangenisstraf van 150 jaar uit. Met een geschatte schadepost van twintig miljard dollar staat de zaak-Madoff bekend als de grootste beleggingsfraudezaak in de Verenigde Staten.