AMSTERDAM - De ouders die hun kinderen Adolf Hitler en Aryan Nation hebben genoemd, mogen niet langer voor hun kinderen zorgen.

Dat heeft een Amerikaanse rechtbank bepaald, meldt Fox News.

Volgens de rechtbank is er echter geen sprake van mishandeling. "De reden dat we onze ouderlijke macht zijn kwijtgeraakt, heeft te maken met de namen van onze kinderen", zegt vader Heath Campbell tegenover televisieomroep NBC.

De zaak rond de familie kreeg bekendheid toen een plaatselijke winkel weigerde de naam Adolf Hitler op een voor de zoon bestemde verjaardagstaart te zetten. Destijds verklaarden de ouders zich bewust te zijn van de lading van de namen van hun kinderen. Reden tot zorg zou echter ongegrond zijn.

"Dit is Amerika, ze zeggen dat je hier vrij bent. Je hebt hier het recht je kind iedere gewenste naam te geven. Hij wordt heus geen moordenaar, alleen omdat hij Adolf Hitler heet" aldus Campbell.

Ook een ander zusje van Hitler kreeg een naam met een nazi-achtergrond: Honszlynn Hinler Jeannie.

Misbruik

Welzijnswerkers toonden een jaar geleden aan dat Hitler en zijn zusjes in hun familie zouden blootstaan aan misbruik en verwaarlozing.

Heath en Deborah Campbell zouden zelf vroeger slachtoffer zijn geweest van misbruik. Zij werden ook niet adequaat behandeld voor hun ernstige psychologische problemen. De drie kinderen werden begin 2009 ook al uit huis gehaald.