AMSTERDAM - In de Libische havenstad Sirte zijn de lichamen gevonden van 267 mensen, vermoedelijk getrouwen van de vorige week om het leven gekomen ex-dictator Muammar Kaddafi.

Dat meldt BNO News woensdag op gezag van bronnen bij het Rode Kruis die worden geciteerd in de Libische krant Quryna (Arabisch).

De lijken zijn in de afgelopen dagen gevonden in Sirte en in voorsteden van de stad die vorige week als laatste in handen viel van de strijders van de nieuwe machthebbers, de Nationale Overgangsraad (NTC).

Volgens de bronnen zijn de lichamen geteld en gefotografeerd door mensen van de NTC, waarna ze zijn begraven in een massagraf nabij Sirte. De NTC zou hebben toegezegd de doodsoorzaken te onderzoeken en verantwoordelijken te straffen.

Sirte gold tot aan de dood van Kaddafi vorige week donderdag als laatste bolwerk van verzet van diens aanhangers tegen de revolutionair strijders van de NTC. Bij de verovering van de stad werd Kaddafi, die sinds eind augustus spoorloos was, gepakt en omgebracht.

Chronologie van de Libische opstand

Alles over de gebeurtenissen in het Midden-Oosten