RIJSWIJK - In het door watersnood getroffen Thailand zijn de traditionele toeristische trekpleisters aan de kust en in het zuiden van het land bereikbaar.

Dat geldt ook voor Chiang Mai en Chiang Rai in het noorden, blijkt uit informatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Reisorganisatie TUI (Kras, Arke en Holland International) bekijkt van dag tot dag en per rondreis wat de mogelijkheden zijn, aldus een woordvoerster. In Bangkok zijn het hotel van de organisatie en het centrum nog steeds toegankelijk evenals veel andere bezienswaardigheden in het land.

Alleen de oude stad Ayutthaya valt niet te bereiken. En soms moet per bus worden gereisd in plaats van trein.

Omboeken

Per rondreis kijkt TUI of de klant eventueel kan omboeken naar een andere trip. De reisorganisatie ziet wat betreft het aantal boekingen voor het land dat de reizigers wat afwachtender zijn en wat minder reizen op de korte termijn boeken.

Reisorganisatie Thomas Cook ziet niet dat het aantal boekingen terugloopt. ''Het is al een paar dagen droog en de zon schijnt. In Bangkok wordt veel met zandzakken gewerkt. In buitenwijken is sprake van wateroverlast.''

Situatie Bangkok