Murdoch betaalt miljoenen aan familie Milly Dowler

LONDEN - News International, het bedrijf van mediamagnaat Rupert Murdoch, heeft ingestemd met een betaling van 2,3 miljoen euro aan de familie van Milly Dowler.

Het 13-jarige meisje verdween in 2002 en werd later vermoord aangetroffen. Een medewerker van schandaalkrant News of the World, eigendom van Murdoch, brak in op de voicemail van de telefoon van Milly en luisterde de berichten af.

News International en de familie Dowler bevestigden de schadevergoeding in een gezamenlijke verklaring.

Niet alleen ontvangt de familie 2,3 miljoen, Murdoch gaat in overleg met de familie Dowler ook een donatie van ruim een miljoen euro doen aan liefdadigheidsinstellingen.

Afluisteren

In juli besloot Murdoch na 168 jaar News of the World op te heffen. Eerder waren er bewijzen opgedoken van de afluisterpraktijken van medewerkers van de krant.

Dit leidde tot een storm van protest die het mediabedrijf van Murdoch op zijn grondvesten deed schudden en die grote gevolgen had voor de Britse politiek, de politie en andere media.

Rechtszaak

"Niets dat overeengekomen is brengt Milly terug of maakt de trauma's van haar verdwijning en de afgrijselijke rechtszaak over de moord eerder dit jaar ongedaan", aldus de Dowlers in een verklaring.

"De enige manier waarop een passend eerbetoon overeengekomen kon worden was door ervoor te zorgen dat er een zeer substantiƫle donatie werd gedaan aan goede doelen ter nagedachtenis aan Milly. We hopen dat er projecten worden opgezet, zodat hier toch nog iets goeds uit kan komen."

Lees meer over:
Tip de redactie