TRIPOLI - Na de Libische leider Muammar Kaddafi zijn ook zijn zonen Saif al-Islam en Mutassim gedood. Dat heeft de Libische staatstelevisie donderdag gemeld.

Hun lichamen zouden naar het ziekenhuis van de westelijke stad Misurata zijn gebracht.

Het lichaam van Muammar Kaddafi's zoon Mutassim is donderdagavond tentoongesteld in een huis in de stad Misurata.

Volgens een verslaggever van persbureau Reuters ligt het lijk op dekens op de vloer van een privéhuis en verdringen mensen zich om het te zien. Zij maakten foto's met hun mobiele telefoons.

ICC

Saif al-Islam werd net als zijn vader gezocht door het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag, dat hem wilde berechten voor misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden.

De arrestatie van Saif-al Islam was in augustus ook al gemeld. De zoon van Kaddafi meldde zich toen zelf bij westerse journalisten om dat bericht te ontzenuwen.

Saif al-Islam was de meest prominente zoon van Kaddafi. Sinds de opstanden tegen het oude regime van Libië in februari begonnen, trad hij regelmatig op als woordvoerder van zijn vader. Jarenlang gold de tweede zoon van de kolonel als diens gedoodverfde opvolger.

Interpol

Interpol en het Internationaal Strafhof (ICC) riepen donderdag Saif al-Islam Kaddafi opgeroepen zich ''in het belang van de gerechtigheid'' zo snel mogelijk over te geven. Dat staat in een verklaring van beide organisaties.

Overzicht: De kinderen van Kaddafi

Alles over de onrust in het Midden-Oosten

'Zonen Kaddafi omgekomen' (LET OP: schokkend beeld)