AMSTERDAM - De Tunesische politie heeft vrijdag traangas ingezet tegen duizenden protesterende moslims. Sommige demonstranten probeerden het kantoor van de premier binnen te dringen.

Dit meldt het persbureau Reuters. Het protest in de Tunesische hoofdstad zou het grootste islamitische protest zijn sinds de revolutie in januari.

De demonstratie begon rustig toen meer dan 10.000 mensen ‘Allah Akbar!’ schreeuwden. Ze eisten dat de Tunesische regering komt met een islamitische wetgeving.

Toen de menigte het kantoorgebouw van premier Beji Caid Sebsi naderden, greep de politie in met traangas en wapenstokken om de moslims uiteen te drijven. Verschillende demonstranten reageerden door de politie te bekogelen met stenen.

Arabische Lente

Tunesië wordt gezien als het begin van de Arabische Lente. Voormalig president Zine al-Abidine Ben Ali werd in januari verdreven na massale demonstraties. Na de revolutie in Tunesië volgden soortgelijke opstanden in Egypte, Libië en Jemen.

Op 23 oktober vinden in het Noord-Afrikaanse land voor het eerst democratische verkiezingen plaats. De verkiezingen dreigen te worden overschaduwd door groeiende spanningen tussen moslims en seculieren, die beiden een andere visie hebben over de toekomst van Tunesië.