BALI - Op het Indonesische eiland Bali zijn donderdag door een krachtige aardbeving minstens vijftig mensen gewond geraakt.

De beving met een kracht van 6,1 werd ook op Java en Lombok gevoeld.

Veel gewonden hadden hoofdwonden of botbreuken, zei een ziekenhuiswoordvoerder. Onder de gewonden waren twaalf leerlingen en drie leerkrachten van een middelbare school waarvan het dak was ingestort, zei een woordvoerder van de lokale rampendienst.

Radio- en televisiestations meldden dat muren van enkele tempels langs de kust zijn afgebrokkeld en dat daken van sommige huizen zijn ingestort.

Geschrokken

"Ik werd erdoor van mijn motorfiets gegooid", zei de zwaar geschrokken Miftahul Chusna. Een woordvoerder van het Sanur Beach Hotel zei dat gasten in paniek uit het gebouw vluchtten. "Wij hebben voor dit soort situaties speciale vluchtroutes, maar de mensen waren zo bang dat ze zich er niets van aantrokken."

Het epicentrum van de beving lag volgens de Amerikaanse geologische dienst USGS honderd kilometer ten zuidwesten van het eiland.

Tsunami

De beving vond plaats op een diepte van 35 kilometer onder de oceaanbodem. De beving was te diep en niet krachtig genoeg om een tsunami te veroorzaken.

De beving vond volgens de Amerikaanse geologische dienst USGS plaats op een diepte van zestig kilometer. De beving was te diep en te zwak om een tsunami te veroorzaken.