DEN HAAG/BELGRADO - Ratko Mladic, de van oorlogsmisdaden verdachte ex-bevelhebber van de Serviërs tijdens de afscheidingsoorlog in Bosnië-Herzegovina (1992-1995) ondergaat een medische behandeling.

Dit heeft het Joegoslavië-Tribunaal (ICTY) in Den Haag dinsdag laten weten. Het tribunaal doet verder geen mededelingen over de gezondheid van de 69-jarige Mladic.

De woordvoerster van het ICTY reageerde op berichten in Servische media dat Mladic met een longontsteking is opgenomen in het ziekenhuis Bronovo in Den Haag. Een van de advocaten van Mladic, Milos Saljic, zei dat maandagavond in Belgrado.

Infuus

''Het ging slecht met Mladic, maar de gevangenisarts kon geen oorzaak vinden. Daarom is hij naar het ziekenhuis overgebracht. Daar ligt hij nu aan een infuus'', aldus advocaat Saljic.

Mladic werd na zijn arrestatie in Servië overgebracht naar het VN-cellencomplex op het terrein van de Scheveningse gevangenis.

Tijdens een voorbereidende hoorzitting afgelopen donderdag klaagde de oud-generaal al over zijn gezondheid. In augustus werd Mladic geopereerd aan een liesbreuk. De ingreep werd in het hospitaal van de gevangenis uitgevoerd.