BANDUNG - Het hulpteam van SOS International en de afvaardiging van reisorganisatie NRV zijn zaterdagavond (Nederlandse tijd) aangekomen op de plaats van het busongeval in de buurt van Bandung.

Dat heeft een zegsvrouw van NRV gemeld. Alarmcentrale SOS en een directielid van NRV gaan zo snel mogelijk inventariseren of en zo ja, op welke termijn de Nederlandse gewonden gerepatrieerd kunnen worden.

Dit zal vooral van hun fysieke gesteldheid afhangen, aldus de woordvoerster.

Er is nog steeds onduidelijkheid over het aantal Nederlandse slachtoffers. Indonesische media meldden zaterdag dat er drie Nederlanders zouden zijn omgekomen door het busongeluk dat vrijdagochtend plaatsvond op Java.

Maar het ministerie van Buitenlandse Zaken kan slechts twee doden bevestigen. Er zaten ook een Belg, een Japanner en een Indonesische gids in de bus.

Gewonden

Er zouden acht mensen gewond zijn geraakt, van wie één ernstig. Maar ook van hen is nog niet duidelijk wat de nationaliteit is. In de bus zaten in totaal 14 mensen.

Ook de toedracht is officieel nog onduidelijk. Volgens Indonesische media hebben de remmen van de bus het laten afweten toen het voertuig een heuvel afreed.

De bus zou daarna over de kop zijn geslagen en ondersteboven tot stilstand zijn gekomen.