NEW YORK - Een helikopter met vijf mensen aan boord is dinsdag na het opstijgen vanaf een helihaven in de East River in New York gestort.

De piloot en drie anderen werden kort na het ongeluk op het droge gehaald, maar voor een vrouwelijke passagier kwam de hulp te laat.

Het ongeluk met de particuliere helikopter gebeurde ter hoogte van 34th Street in Manhattan. Ooggetuigen verklaarden dat het toestel op acht meter hoogte plotseling begon te sputteren en twee of drie keer om zijn as draaide alvorens in het water te vallen, waarna het snel zonk.

Mensen op een steiger gooiden meteen zwemvesten en reddingsboeien in het water. De piloot en drie anderen konden snel naar de kant worden gehaald; twee van hen waren ernstig gewond. Duikers vonden de vijfde inzittende later levenloos in het toestel.

Botsing

In augustus 2009 kwamen een klein vliegtuig en een helikopter met elkaar in botsing boven de rivier de Hudson, aan de andere kant van Manhattan. Negen mensen kwamen om, onder wie vijf Italiaanse toeristen.

Eerder in 2009 maakte een Airbus A320 een noodlanding op de Hudson nadat beide motoren na een aanvaring met vogels waren uitgevallen. Wonder boven wonder brachten alle inzittenden het er levend van af.

Helikoptercrash New York