ROME - Drie assistenten van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi moeten terechtstaan op verdenking van het inhuren van een Marokkaans meisje en diverse andere vrouwen als prostituees.

Dat heeft een rechter in Milaan maandag besloten. Het proces tegen de drie gaat 21 november van start.

Het gaat om Emilio Fede, een directeur binnen het media-imperium van Berlusconi; Nicole Minetti, een plaatselijke politica en voormalig showmeisje; en talentenagent Dario 'Lele' Mora. Alledrie ontkennen zich schuldig te hebben gemaakt aan het rekruteren van vrouwen om hen als prostituees te werk te stellen.

Bedpartners

Berlusconi staat in een andere zaak terecht op verdenking van het betalen van het destijds minderjarige Marokkaanse meisje in ruil voor seks. Ook de premier ontkent het hem ten laste gelegde.

Toen de aanklagers hun onderzoek naar de drie eerder dit jaar afrondden, stelden zij dat Berlusconi de Marokkaanse zeker dertien maal heeft betaald voor seks.

Feestjes in de villa van de premier begonnen volgens de aanklagers doorgaans met drank, waarna er erotisch werd gedanst - de premier deed hieraan mee - en Berlusconi tot slot een of meerdere bedpartners uitkoos.