JERUZALEM - Honderden Palestijnen zijn maandag de straat opgegaan nadat in het dorp Tuba Zangaria in het noorden van Israël een moskee in brand was gestoken.

In Tuba Zangaria en Rosh Pina gooiden de Palestijnse betogers met stenen naar de politie en staken ze banden in brand. Dat heeft een politiewoordvoerder maandag laten weten.

De moskee in Tuba Zangaria is in de nacht van zondag op maandag in brand gestoken. Op de muren van de moskee hadden de daders onder meer 'wraak' en 'Palmer' geschreven.

Asher Palmer was een Israëlische kolonist op de Westelijke Jordaanoever. Ruim een week geleden verongelukte hij met zijn zoon in de auto, nadat Palestijnen stenen naar het voertuig hadden gegooid.

Woedend

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft maandag woedend gereageerd toen hij het nieuws over de brandstichting te horen kreeg. Volgens hem is dit incident in strijd met de waarden van de staat Israël, zo meldt het Israëlische dagblad Haaretz.

Ook oppositieleider Tzipi Livni uitte haar afschuw over de brand. "Zulke ernstige incidenten verplichten ons om onszelf te onderzoeken." Korans en het gehele interieur van de moskee ging in vlammen op.

De politie vermoedt dat Israëlische extremisten achter de brandstichting zitten.