SHANGHAI - Bij een botsing tussen twee metrotreinen in het centrum van de Chinese metropool Shanghai zijn dinsdag meer dan 260 mensen gewond geraakt.

Dat meldde de exploitant van de metro, aldus het staatspersbureau Xinhua.

Eerder werd nog melding gemaakt van slechts ''enkele gewonde passagiers". De meeste gewonden zouden er niet slecht aan toe zijn.

Medewerkers van hulpdiensten hebben meer dan 500 mensen uit de treinstellen gehaald. Op internet waren foto's te zien van bebloede passagiers. Volgens Xinhua hebben veel mensen botbreuken.

Signalering

Op het moment van het ongeluk was het signaleringssysteem kapot en leidde de verkeersleiding de treinen per telefoon, aldus Xinhua. Op dezelfde metrolijn waren in juli ook al problemen met de signalering. Een trein nam daardoor een verkeerde wissel.

Shanghai opende zijn eerste metroverbinding in 1995. Inmiddels zijn er 11 lijnen, met een totale lengte van 420 kilometer. Dagelijks maken bijna 5 miljoen passagiers gebruik van het netwerk.

Het openbaar vervoer in China heeft met veel problemen te kampen. In juli nog botsten twee hogesnelheidstreinen bij de oostelijke stad Wenzhou, waarbij zeker 40 doden en 200 gewonden vielen. De veiligheidsproblemen worden vooral geweten aan de snelle uitbreiding van het netwerk van rails. Behalve de snelle groei is ook corruptie een probleem. Dit jaar moest de minister van Spoorwegen daarom opstappen. Veel projecten werden daardoor vertraagd.

Botsing metro Shanghai