PARIJS - De vroegere IMF-topman Dominique Strauss-Kahn (62) wordt donderdag geconfronteerd met de schrijfster Tristane Banon, die hem van een poging tot verkrachting heeft beschuldigd.

De twee zien elkaar in het hoofdbureau van de recherche in Parijs. Dat heeft een bron die nauw bij het onderzoek is betrokken, maandag gezegd.

De nu 32-jarige Banon zegt dat Strauss-Kahn haar ''als een chimpansee besprong'', toen zij hem in 2003 interviewde. De oud-IMF-topman weerspreekt de beschuldiging. Toen Banon zijn avances afweerde, drong hij naar eigen zeggen niet aan.

Banon deed dit jaar aangifte tegen de oud-minister, nadat die in de Verenigde Saten was opgepakt. Hij zou hebben geprobeerd een kamermeisje van het hotel in New York waarin hij logeerde, te verkrachten. De justitie trok de aanklacht in omdat zij twijfelde aan de geloofwaardigheid van de vrouw.

Schadevergoeding

Het kamermeisje heeft nog wel een civiele klacht ingediend tegen 'DSK' om een schadevergoeding te krijgen. De advocaten van de voormalige IMF-topman dienden maandag een verzoek in bij de rechtbank in New York om de klacht te laten vallen.

DSK zou op het moment van het indienen van de klacht volgens internationaal recht immuniteit hebben gehad voor dit soort klachten.